A Gyógyítás Művészete Alapítvány fő tevékenységei az alábbiak:

1. a Tatabányai Kezelőhelyen az ingyenes gyógyítás támogatása

Az alapítvány legfőbb célja, hogy biztosítsa: a Jinjutsu kezelések anyagi hátterétől függetlenül minden beteg részére elérhetők legyenek.

A Jinjutsu egy mellékhatásoktól mentes, semmilyen szert nem használó, rendkívül hatékony - a betegség okára ható - alternatív energetikai gyógymód. Korábban országszerte öt Jinjutsu kezelőhely működött (köztük Tatabányán is), ahol az Usui Szellemi Iskola Közösség több éves képzésén átesett, erre felhatalmazást kapott gyógyítói, terapeutái fogadják a betegeket, akik korábbi munkájukat, karrierjüket adták ezért fel. Ezek közül azonban anyagi támogatottság hiányában az elmúlt két évben a többi vidéki kezelőhely sajnos megszűnt.

Először Tatabányán sikerült elérni, hogy a több, mint 200 támogatótól kapott 1%-os felajánlásoknak köszönhetően megteremtődjenek a feltételei annak, hogy a kezelt betegektől ne kelljen konkrét összeget kérni - a betegek anyagi erejükhöz mérten adományt szoktak felajánlani. (Ezt a támogatói létszámot három, a megyeszékhelyen bejegyzett közhasznú szervezetnek sikerült meghaladnia.)

Általában azok szokták igénybe venni a Jinjutsu gyógyítók segítségét, akik régóta valamilyen súlyos betegségben szenvednek, melyen a hagyományos orvoslás nem tudott segíteni – gyakran a diagnózisig sem jutnak el. Legtöbbjük nehezen gyógyítható, vagy éppen gyógyíthatatlan (pl. daganatos, vagy gerinc-) megbetegedésben szenved. Gyakran pszichés problémákkal is küszködnek. Sokan már több hagyományos és alternatív gyógymódot kipróbáltak, anyagilag kimerültek – közülük jónéhányan részesülnek ingyenes kezelésben. A kezelőhelyet felkeresők több, mint 90%-ának az állapotában javulás áll be. Ha valaki egy problémával keres meg minket, 60% felett van az esélye, hogy meg is gyógyul. Ezek a gyógyulások nem tünetiek – a betegség okát, lelki hátterét sikerül ugyanis kezelni. Maga az ember változik, gyógyul meg. Ezért is nevezik a Jinjutsut spirituális gyógymódnak. (A japán kifejezés kiejtése: dzsindzsucu; jelentése: a gyógyítás művészete.)


2. országosan a Jinjutsut, mint alternatív gyógymódot alkalmazó gyógyítók, a Jinjutsut gyakorló személyek és közösségek tevékenységének támogatása;


3. az alapítvány önkéntesei részt vesznek a tatabányai KözösÉgi napok és a Turulvölgyi Ezotér Fesztivál lebonyolításában, meghívásra egészségnapokon ingyenesen kezelik az érdeklődőket Jinjutsuval.

 

Az alapítvány tevékenységét kizárólagosan önkénteseken keresztül fejti ki.