A Gyógyítás Művészete Alapítvány, mint közhasznú nonprofit szervezet, fő tevékenységei az alábbiak:

1. a tatabányai kezelőhelyen a gyógyítás támogatása

Az alapítvány legfőbb célja, hogy biztosítsa: az alternatív japán gyógymód elérhető legyen a tatabányán élő betegek részére.

A japán Usui mester módszere egy mellékhatásoktól mentes, semmilyen szert nem használó, rendkívül hatékony - a betegség okára ható - alternatív energetikai gyógymód. A természetgyógyászati kezelésekhez hasonlóan szelíd gyógyító módszer.

Általában azok szokták igénybe venni az Usui mester módszerével gyógyítók segítségét, akik régóta valamilyen súlyos betegségben szenvednek, melyen a hagyományos orvoslás nem tudott segíteni – gyakran a diagnózisig sem jutnak el. Legtöbbjük nehezen gyógyítható, vagy éppen gyógyíthatatlan (pl. daganatos, vagy gerinc-) megbetegedésben szenved. Gyakran pszichés problémákkal is küszködnek. Sokan már több hagyományos és alternatív gyógymódot kipróbáltak, eredménytelenül. A kezelőhelyet felkeresők több, mint 90%-ának az állapotában javulás áll be. Az igazi siker azonban az, amikor a betegség okát sikerül megtalálni és kezelni. Ebben az esetben az ember változik, gyógyul meg. Ezért is nevezik spirituális gyógymódnak is.


2. az alapítvány önkéntesei részt vesznek a tatabányai KözösÉgi napok és a Turulvölgyi Ezotér Fesztivál  szervezésében, lebonyolításában, melyeken az érdeklődők díjmentesen vehetnek részt.

 

Az alapítvány tevékenységét kizárólagosan önkénteseken keresztül fejti ki.