Az alapítványunk által támogatott kezelőhelyen használt gyógymód az 1865-ben született Mikao Usui hagyományozta ránk.

A napokban, augusztus 15-én ünnepeljük a születésnapját. Ekkor gyógyítóink közösen, többek közt egy füstölő meggyújtásával, és az általa bevezetett meditációval emlékeznek meg róla.

 

 

Javasoljuk, mindenképpen rendelkezzen személyi jövedelemadója első, közhasznú szervezeteknek felajánlható 1%-áról, hogy az ne a közös államkasszába kerüljön! Éljen állampolgári jogával, és döntse el, milyen jótékony célra szánja megtermelt jövedelme egy részét. 

 

Hogyan rendelkezhetem?

 

Annak, aki adóbevallását elkészíti - munkahelyének, a NAV-nak, könyvelőjének, egyéb személy részére - adja meg annak a közhasznú szervezetnek az adószámát, akit támogatna adója 1%-ával. Ha már beadta bevallását, de nem rendelkezett az 1%-ról - görgessen kicsit lejjebb :) 

 

Kinek ajánlhatom fel SZJA-m 1%-át?

 

Mivel minden civil szervezetnek regisztrációval kell rendelkeznie a NAV-nál, mindenképpen érdemes ellenőrizni, hogy a támogatni kívánt szervezet szerepel-e a NAV listáján, itt.

 

A Gyógyítás Művészete Alapítvány (adószám: 18276194-1-11) érvényes regisztrációval rendelkezik, így érvényesen ajánlható fel részünkre az 1%.

 

Manapság sokan nélkülöznek. Közhasznú alapítványunk azt vállalta, hogy közülük a rászoruló betegeken segít. Azokon, akiken a hivatalos egészségügy nem képes segíteni (például gyógyíthatatlannak tartják). Többségük gyerek, vagy idős.

 

A tatabányai kezelőhelyet részben az SZJA 1%-okból tartjuk fenn.

Részt veszünk ingyenesen látogatható rendezvények szervezésében, ahol a bennünket felkereső gyógyulni vágyók ingyenesen vehetnek részt egészségüket támogató kezeléseken is (pl. természetgyógyász, masszőr, csontkovács, virágterapeuta) a hagyományos szűrővizsgálatok mellett (pl. vércukor- és vérnyomásmérés, PSA- és vastagbélszűrés, látás- és hallásvizsgálat, talpvizsgálat).

 

Honnan tudhatom, hogy az 1%-om jó helyre kerül?

 

Sajnos, ez nehezen deríthető ki. A közhasznú szervezetek többsége jó célért, a társadalomért felelősen, legtöbbször önkéntesen dolgozó civilek vezetésével, szabályosan működik. Több, elsősorban budapesti alapítványról derült azonban ki, hogy szélhámosok alapították a könnyű pénzhez jutás reményében. Ők magas fizetésért alkalmazottként tevékenykednek, a felajánlásokból saját használatra vásárolnak járműveket, egyéb eszközöket. Ezért érdemes ismeretségi körünkben, személyesen, vagy például az interneten tájékozódni a támogatandó szervezetekről.

 

Alapítványunknál csak önkéntesek tevékenykednek. Számítástechnikai eszközökön kívül tárgyi eszközeink nincsenek, összes bevételünket a "Tevékenységeink" menüpontban leírt közhasznú munkára fordítjuk. Sokan ismerik és elismerik tevékenységünket, eredményeinket - a tatabányai székhelyű civil szervezetek közül az elmúlt évben csak ketten dicsekedhetnek több felajánlóval. Azonban sajnos még ez is kevés, mivel nagyon sok kezelésre váró beteg él környezetünkben. Az átlag 200 felajánlás nagyságrendileg 600 000 Ft-os éves összege egy kezelőhely néhány hónapos működését fedezi csupán.

 

Munkánkról, az 1%-ok felhasználásáról meggyőződhet, ha egy ingyenes kezelés erejéig felkeresi kezelőhelyünket, vagy valamely ingyenes programunkat, egészségnapunkat. 

 

Mit tehetek, ha nincs személyi jövedelemadóm, amiből felajánlhatnék?

 

Ez esetben is, adományozóként, felelősen részt vehet az Ön által támogatandónak ítélt célok megvalósításában. Sajnos, ez Magyarországon nem terjedt el, ellentétben a legtöbb ázsiai és nyugat-európai országgal. Aki tehát adományoz, olyan szívjóságról tesz tanúságot, mely kevesekre jellemző.

 

Amennyiben úgy dönt, hogy adományával járul hozzá betegeket segítő tevékenységünkhöz, 18 000 Ft-tal egy rászoruló beteg egy heti, 70 000 Ft-tal egy havi ellátását fedezi.

 

Természetesen szívesen fogadjuk bármilyen, kisebb adományát is. Bankszámlaszámunk: K&H 10400913-50526548-72511014, Gyógyítás Művészete Alapítvány.

 

Mit tegyek, ha beadtam az adóbevallásom, de nem rendelkeztem az 1%-ról?

 

Az SZJA 1%-áról utólag, az adóbevallás beadása után is lehet rendelkezni. A NAV-hoz május 20-ig eljuttatható a rendelkező nyilatkozat.

 

Amennyiben gyogyitasmuveszete "kukac" gmail.com email címünkre eljuttatja adóazonosító jelét a kis zöld adókártyáról, mi elkészítjük a rendelkező nyilatkozatot, és eljuttatjuk az adóhatóságnak. Támogatóink kérésére az elmúlt években 50 - 100 rendelkező nyilatkozatot - felajánlásaink jelentős részét - szoktunk így, lezárt borítékban bevinni a NAV-hoz.

 

Ha Ön könyvelő, vagy nem az, de mások adóbevallását is elkészíti,

 

hozzájárulhat ahhoz, hogy felelősen döntsenek 1%-ukról, legyen az bármilyen kis összeg is. Tudjon néhány szervezetet javasolni, akik részére felajánlhatja.

 

Alapítványunkat több, mint tíz könyvelő segíti így évről évre. Nagy leterheltségük ellenére figyelmesek, és amennyiben az adózónak nincs saját jelöltje, a beleegyezésével szervezetünk adószámát írja be kedvezményezettként. Kérjük, csatlakozzon hozzájuk!

 

Adószámunk: 18276194-1-11

Ez úton szeretnénk köszönetet mondani azoknak, akik személyi jövedelemadó 1%-ukkal 2015-ben alapítványunkat, Jinjutsu gyógyító tevékenységünket támogatták.

A támogatás nagy részét a Tatabányai Jinjutsu Kezelőhely működésére fordítjuk. Ezzel lehetővé tesszük, hogy a környéken élők anyagi lehetőségeiktől függetlenül (tetszőleges adományért, a rászorulók pedig ingyenesen) részesülhessenek a japán gyógymódban. A bevétel többi része a közelben működő két gyakorló közösség tevékenységét segíti (pl. terembérlettel, külföldi tanító meghívásában), ahol a családjukat és környezetüket kezelő gyakorlók, önkéntesek képzése folyik.

Egy példa a felhasználására: a kezelőhelyen a kezelőágy után a második legfontosabb tárgy a számítógép. Az egyiken ugye kezelünk, a másikon pedig a feltételek megteremtésén dolgozunk, hogy működhessen a kezelőhely. Tavaly, épp miután megérkezett az 1%-os összeg, 7 éves kora előtt 2 hónappal tönkre ment a számítógépgép, újat kellet venni. Az 1%-ok nélkül hasonló váratlan kiadásokra nem lenne fedezet.

Sokan ismerik és elismerik tevékenységünket. 2015-ben 258 személy támogatta 1%-ával alapítványunkat – ettől a tatabányai székhelyű civil szervezetek közül csak három dicsekedhet több támogatóval. De látható, hogy ez sem nagy szám, így ehhez képest minden további javunkra rendelkező is nagy segítséget jelent.

Kérjük, ez évben is támogassa SZJA-ja 1%-ával a Gyógyítás Művészete Turulvölgyi Alapítványt, a környéken élő, általunk kezelt betegeket! Adószámunk: 18276194-1-11.

Köszönjük!

 

Ez úton szeretnénk köszönetet mondani azoknak, akik személyi jövedelemadójuk 1%-ával  alapítványunkat, gyógyító tevékenységünket támogatták.

A támogatás nagy részét a tatabányai kezelőhely működésére fordítjuk. Ezzel lehetővé tesszük, hogy a környéken élők részesülhessenek a japán gyógymódban.

Egy példa a felhasználására: a kezelőhelyen a kezelőágy után a második legfontosabb tárgy a számítógép. Az egyiken ugye kezelünk, a másikon pedig a feltételek megteremtésén dolgozunk, hogy működhessen a kezelőhely. Épp miután megérkezett az 1%-os összeg, 7 éves kora előtt 2 hónappal tönkre ment a számítógép, újat kellet venni. Az 1%-ok nélkül hasonló váratlan kiadásokra nem lenne fedezet.

Sokan ismerik és elismerik tevékenységünket. 2015-ben például 258 személy támogatta 1%-ával alapítványunkat – ettől a tatabányai székhelyű civil szervezetek közül csak három dicsekedhet több támogatóval. De látható, hogy ez sem nagy szám, ezért minden további javunkra rendelkező nagy segítséget jelent.

Kérjük, ez évben is támogassa SZJA-ja 1%-ával a Gyógyítás Művészete Alapítványt, a környéken élő, általunk kezelt betegeket! Adószámunk: 18276194-1-11.

A második, egyházaknak felajánlható 1%-ot pedig ide várjuk:

Technikai szám: 1799, Usui Spiritual Lernejo. Ezen magyar szervezet a szakmai irányításon túl az 1%-os bevételekből anyagilag is támogatja a kezelőhely fenntartását.

 

Köszönjük!

 

 

A Gyógyítás Művészete Alapítvány, mint megalakulása óta közhasznú szervezet közhasznúsági jelentései és éves beszámolói a 2011-es évtől minden évre vonatkozóan az Országos Bírósági Hivatal honlapján, az alábbi linkre klikkelve (vagy azt a böngésző keresőjébe bemásolva) tekinthetők meg és tölthetők le:

http://birosag.hu/allampolgaroknak/civil-szervezetek/civil-szervezetek-nevjegyzeke-kereses

A "Szervezet neve" rubrikába a "Gyógyítás Művészete" szavakat beírva, a jobb alsó sarokban a "Keresés" gombra kell kattintani. A lap tetejére görgetve az alapítvány nevére kattintva jelennek meg a részletes adatok a szervezetről. Ennek az oldalnak a jobb alsó sarkában a "beszámolók" gombra klikkelve jelennek meg a lap tetején éves bontásban a pdf formátumban letölthető közhasznúsági jelentések.